Καλές Πρακτικές

Η ανάγκη για ένα ισχυρό σύστημα υγείας με σύγχρονα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα νοσοκομεία φάνηκε εντονότερη από ποτέ με το χτύπημα της πανδημίας.

Οφθαλμολογικό λέιζερ

μια νέα και πετυχημένη δράση για την προβολή του Προγράμματος

Οι ταξιδιώτες της 1ης διαδρομής (από αριστερά: Α. Ρέλλος, Ε. Κρουστάλλη, Γ. Κούρτης)

Ανάμεσα στους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 είναι και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και η πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες  υγείας, ειδικά για τις

ygeia

Ανάμεσα στους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 είναι και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και η πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες  υγείας, ειδικά για τις

Στιγμιότυπο από δράση πρόληψης των εξαρτήσεων του OKANA

Προβολή του Θεάτρου Απόλλων της Σύρου μέσα από μια νέα καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

EU Delivers

Με το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε χάρη στη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, αντικαθιστώντας το παλιό ακατάλληλο κτίριο και τις προκατασκευασμένες αίθουσες, το σχολείο λειτουργεί σε σύγχρονες συνθήκες παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση.

ΔΣ1

Η ολοκλήρωση και λειτουργία της νέας μονάδας αφαλάτωσης με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και το ΕΣΠΑ 2014-2020, κάνει την Ηρακλειά αυτόνομη σε νερό.

Αφαλάτωση 1

Με την ένταξη του έργου «Προστασία και ανάδειξη αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μετατρέπεται σε έναν οργανωμένο σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα επισκέψιμο χώρο. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2016 με προϋπολογισμό 1,6 εκ. ευρώ και υλοποιείται από την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
(Πηγή: Περιοδικό Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΝΑ "Επικοινωνία", τεύχος 31/Αύγουστος 2018, σελ. 10-12).

Ακρόπολη Ρόδου

Η Ρόδος, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Περιφέρειας και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, είναι φυσικό να δέχεται μεγάλες περιβαλλοντικές πιέσεις, που απαιτούν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και γενναία χρηματοδότηση. Kατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ξεκίνησε μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού, που περιλάμβανε την αποκατάσταση τριών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Αφάντου, Αρχαγγέλου και Καμείρου) και την επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που καλύπτει το βόρειο τμήμα της Ρόδου. Παράλληλα ξεκίνησε η υλοποίηση δύο ακόμη μεγάλης σημασίας έργων: της κατασκευής του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και του νέου ΧΥΤΑ στη Νότια Ρόδο, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και τέθηκαν σε λειτουργία.
(Πηγή: Περιοδικό Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης "Επικοινωνία", τεύχος 31/Αύγουστος 2018, σελ. 6-7).

ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που πλήττει παγκοσμίως τις γυναίκες, με άμεσες επιπτώσεις στη σωματική ακεραιότητα και ψυχική τους υγεία. Η ενδοοικογενειακή βία ή αλλιώς «αόρατη βία» είναι η πιο συχνή αιτία τραυματισμού τους. Η άσκηση βίας και η κακοποίηση αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναγνωρίζονται ως εγκλήματα και τιμωρούνται. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, ώστε τα θύματά της να απολαμβάνουν ίσης προστασίας σε όλα τα κράτη - μέλη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτούνται δομές συμβουλευτικής, καθώς και φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών μορφών διακρίσεων.
(Πηγή: Περιοδικό "Επικοινωνία", έκδοση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τεύχος 30, Μάρτιος 2018).

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου (Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικ

Σελίδες